Skip to main content
 • Vapiano, Pizza Hut, New York Pizza

  Vapiano, Pizza Hut, New York Pizza … De lijst van gastronomische succes voorbeelden in de franchise-industrie verder zou kunnen leiden. Al tientallen jaren, fast food restaurants, Levering, Eten & Co. behoren tot de meest populaire franchise providers. Elke dag zijn er miljoenen mensen van de klant – wat bepaalde mate is precies waar het om eten gaat vertrouwen. Vandaag de dag, klanten stellen hoge eisen aan horeca in termen van kwaliteit en hygiëne. Verward door de kleine en grote voedselschandalen van de afgelopen jaren terug te kijken vandaag precies – zelfs tijdens snelle consumptie van hamburgers, pizza’s en broodjes.

  Franchisegevers en franchisenemers is de speciale uitdagingen. In elke winkel, die voedsel biedt, dag na dag alles top op het gebied van hygiëne en netheid te zijn. Als er fouten gebeuren in een winkel, kan het iedereen in diskrediet brengen.

  Sinds de introductie van hygiënevoorschriften EU voor levensmiddelen van 2004 zijn er vijf letters in het bijzonder in focus: HACCP. Het begrip “HACCP” is verankerd daarin. Een gedetailleerde handleiding voor risicopreventie kunt gebruiken voor alle, het voedsel te produceren en in omloop.

  De risicoanalyse en controle omvat een aantal stappen:

  • De identificatie van de risico’s
  • De bepaling van de kritieke punten en beperkingen
  • De vorm van controle van de controlepunten en de bepaling van reactiepatronen van de grenswaarden worden overschreden
  • De evaluatie en documentatie van het gehele proces

  Bijvoorbeeld, vers bereid voor alle pizza restaurants, pizza’s en gebakken baguettes en vervolgens te interpreteren in een bar, wordt veel aandacht in het omgaan met de duurzaamheid van het betreffende voedsel nodig. In een HACCP-systeem zal bepalen welke voedsel weg na hoeveel minuten of uren als het niet is in de tussentijd verkocht aan de lopende of zitten cliënteel moet worden gegooid. Het ondersteunt ook de keuken personeel helpt ook om te identificeren al uitverkocht of niet in de teller bestaande producten snel en om ze te vervaardigen. De naam van de werknemer, tijd, datum en het aantal geproduceerde voedsel wordt gelogd. Met behulp van de evaluatie en documentatie van kritieke situaties worden geregistreerd en betrouwbaar kan worden geoptimaliseerd.

  HACCP is een belangrijk instrument voor de franchise beheer en zorgt voor de bescherming van de consument. Echter, de uitgebreide testen, evaluatie en documentatie proces snel leiden tot administratieve rompslomp: Want ook de beste CEO niet overal kan zijn – ook al is hij in het openbaar vervoer. Vermijd niet worden er – omdat schenden franchise operaties tegen de HACCP-regels, dreigt ernstige juridische gevolgen, met inbegrip van de intrekking van de concessie. Dan is er de imagoschade die de andere franchisenemers trekt beïnvloed komt.

  Moderne software vervangt de dikke handleidingen van vroegere
  Gelukkig voor de moderne IT-applicaties kunnen nu worden ingezet als waardevolle hulpmiddelen. Dikke handleidingen, eindeloze checklists en organisatorisch complex seminars waren gisteren. Omdat moderne software programma’s die nu werken dit uit in een paar seconden. Excel Help geprogrammeerd u een aangepaste HACCP-compatibele software-oplossing tegen een betaalbare prijs. Onze software is al met succes sinds 2016 in de werking van de pizza keten “SUGO” waarop haar winkels in Amsterdam en Rotterdam opereert.


  HACCP software voor Sugo Pizzeria: Startmenu voor medewerkers en productkeuze

  Overzicht van de huidige pizza’s + automatische vervaldatum

  Software en apps, zoals de populaire in franchise onderneming e-QSS worden aangepast precies aan de behoeften van elke klant. Aan alle criteria moet worden gecontroleerd, zal worden geïntegreerd. HACCP en IFS checklists zijn al in het systeem. Uit de controle temperatuur voor rundergehakt van de bijzondere bepalingen voor het reinigen van potten, pannen, bestek en uitrustingsstukken die rechtstreeks komen met de levensmiddelen in aanraking. Een belangrijk hulpmiddel om fouten te voorkomen – zo druk piloot van een vliegtuig.

  In alle stappen in het HACCP-analyse smartphone en apps worden belangrijke helpers:

  • Kritische controlepunten worden mobiele overal snel ingecheckt in werking en afgevinkt door het indrukken van een knop.
  • Als er problemen zijn, zal de bevoegde autoriteit van rechtswege en zonder tijdverlies worden geïnformeerd – en snel kan ingrijpen.
  • Kritische limieten kunnen voor door het systeem worden ingesteld. Deze komen overeen met het testen van niet de regel is de fout automatisch.
  • Alle zorgvuldig samengestelde waarden kunnen automatisch worden omgezet in een documentaire. Franchise eigenaar op elk moment dus bijhouden waar je problemen hebt en in staat zijn om snel op te lossen.
  • Wie beheert een aantal franchise-outlets, kan snel en eenvoudig opstellen van benchmarking-systemen. Zo kan bijvoorbeeld takken worden vergeleken – en te verbeteren.

  Zo eenvoudig als het schrijven van een e-mail
  Over de gehele HACCP-proces in alle relevante criteria worden gecontroleerd met behulp van de geprogrammeerde software: Vanaf de instemming van de gebruikte om hun regelmatige evaluatie en documentatie criteria. De afvinken van alle controlepunten is net zo eenvoudig als het schrijven van een e-mail.

  Zo smartphone app en kan hen belangrijke helpers om de administratieve lasten in de dagelijkse HACCP processen controle te allen tijde te houden.