Een software op maat laten maken kan voor jouw onderneming processen verbeteren en zorgen voor meer overzicht en efficientie

Zowel VBA als Java gestuurde applicaties en software op maat brengen oneindig veel mogelijkheden met zich mee, die geschikt zijn om processen in Excel, Outlook of Java volledig en op maat te automatiseren.

Dat klinkt natuurlijk goed. Maar, waar moet je beginnen?
Ten eerste is het belangrijk om goed te kijken naar wat echt belangrijk is voor jouw organisatie. Waarin moet de maatwerk software ondersteunen en welke vereisten zijn er? Kortom: wat wil je dat de software op maat concreet voor je doet?

Visual Basic for Applications (VBA) of JAVA gestuurd?

Gebruik je MAC en ben je niet van plan om van computersysteem te wisselen? Dan zouden we je JAVA gestuurde maatwerk software adviseren. Overigens is dit ook uitermate geschikt voor Windows systemen.
VBA gestuurde software op maat behoort voor Mac ook tot de mogelijkheden, maar doordat er in veel gevallen een andere codering nodig is, kost het programmeren dan meer tijd.

Daarnaast is het mogelijk om zowel JAVA als VBA gestuurde software op maat vanaf een server te laten lopen. Deze server maakt herhaaldelijk een back-up van de database, om er zo voor te zorgen dat alles op een veilige manier wordt opgeslagen.

Het mooie is dat, wanneer je de mogelijkheden van maatwerk software leert kennen, het ook zorgt voor nieuwe inzichten in je bestaande proces(sen). Zoals het toevoegen van je eigen design of logo’s, verschillende grafische mogelijkheden voor je KPI’s, dashboards en indiviuele log-ins met aangepaste omgevingen.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld Outlook aan de deze maatwerk software koppelen, zodat e-mails automatisch afgehandeld kunnen worden.

De voordelen van volledig gepersonaliseerde software op maat.

In vergelijking met bestaande software, heeft software op maat het voordeel dat de functies precies zijn afgestemd op welke jij of jouw werknemers dagelijks moeten gebruiken. Daarmee zorgt dit voor een optimale gebruikersvriendelijke ervaring.

Daarbij behoort het betalen voor licenties tot het verleden. Afhankelijk van het soort maatwerk software en met name wanneer deze via een server loopt, dan zitten er geen extra kosten aan. Het onderhoud is voor kleine aanpassingen gewoonlijk gemakkelijk zelf te doen.

Het uiteindelijke doel is om een gebruikersvriendelijke software op maat oplossing te ontwikkelen, die gemakkelijk en zonder hulp van een programmeur is aan te passen. Wat resulteert in meer efficientie en minder kosten!

 

Externe informatie:
http://cio.nl/development/80111-6-eisen-aan-een-leverancier-van-maatwerk-software/http://cio.nl/development/80111-6-eisen-aan-een-leverancier-van-maatwerk-software/

http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Software_engineering

http://en.wikipedia.org/wiki/Custom_software

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *